DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Lengyel napok a Somogyi-könyvtárban

2009.12.13. 16:52 | bgabi | Szólj hozzá!

Címkék: somogyi könyvtár programjai programajánló 2009dec

A lengyel történelem, irodalom és zene iránt érdeklődőket várja a Somogyi-könyvtár.

Karácsonyig tartó rendezvényekkel várja a lengyel történelem, irodalom, zene és gasztronómia iránt érdeklődőket a szegedi Somogyi-könyvtár. A lengyel napok társrendezői a Szegedi Lengyel Önkormányzat, valamint a Lengyel-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület. Lengyelország és hazánk közös történelmi múltját kiállítás mutatja be a könyvtár főlépcsőházában. Az anyagot dr. Biernacki Karol, a Csongrád Megyei Levéltár igazgatója és PhD Bagi Zoltán, a Csongrád Megyei Levéltár főlevéltárosa állította össze. A tárlat december 23-ig tekinthető meg.

A Kochanowskitól Stasiukig : a lengyel irodalom évszázadai című kiállítás december 14-19-ig, a könyvtár második emeletén látható.

Lengyelország mint utazási célpont a lengyel-magyar történelmi kapcsolatok tükrében címmel vetítettképes előadást tart dr. Bakonyi Istvánné, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletének igazgatója. A program december 16-án, szerdán 16.30 órakor kezdődik az első emeleti folyóirat-olvasóban.

Halételeken keresztül a magyar szívekig címmel lengyel ételekből kapnak kóstolót az érdeklődők a könyvtár büféjében december 17-én, csütörtökön, 16.30 órai kezdettel.

A lengyel napok programjaival párhuzamosan, Fryderyk Chopin életét bemutató kiállítás nyílik a könyvtár első emeletén december 11-én, hétfőn, 16.30 órakor. A kiállítást Kerek Ferenc zongoraművész nyitja meg.

A programsorozat, mint a Somogyi-könyvtár valamennyi rendezvénye, ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr301594498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása