DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Sikerek az Országos Twilight-vetélkedőn

2011.02.21. 10:06 | bgabi | Szólj hozzá!

2011. február 18-án, pénteken rendezték meg az online formában már 5 hónapja tartó Országos Twilight-vetélkedő döntőjét Hódmezővásárhelyen, a HISZK Eötvös József Székhelyintézményében. Mi is ott voltunk, hiszen a sulinkból két háromfős csapat jutott be a döntőbe, melyen összesen 16 csapat vett részt.

A vetélkedő izgalmas volt, a sorozat minden kötetéből voltak kérdések, és persze nem maradhatott ki a film és a zene sem a versenyből. Volt activity és szembekötős kincskeresés, böngésztek a lányok térképet és készítettek vámpíros álarcokat. Mindezt persze kemény pontokért. Belépőként szonettet is írt mindkét csapat, nem volt könnyű a nagyon össze nem passzoló szavak (pl. mazochista, alma, bárány, vérfarkas, heroin) felhasználásával verset alkotni... És hát a végeredmény:

Mindkét csapatunk eredményesen szerepelt:-), hiszen

Kazinczy Blanka, Vass Kitti, Makra Alexandra csapata,

a La tua cantante az 5. helyen

Tímár Dóra, Mucsi Bettina, Berta Nikolett csapata,

a Secrets pedig az előkelő 4. helyen végzett a versenyben.

A csapatok minden tagja ajándékcsomagot kapott az oklevél mellé, melyben mindenféle Alkonyat-relikvia bújt meg: plakát, levélpapír, kitűző, kézi festésű, egyedi porcelánvázácska, vámpírfog:-), és mindenki kapott egy József Attila verseskötetet is.  A hivatalos végeredmény szövege itt olvasható:

www.eotvos.hiszk.hu/konyvtar/vetelkedo

Cikkek a rendezvényről itt találhatók:

www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/vasarhelyi_alkonyat_-_donto_/2204139/

www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/elharapozott_vampirvetelkedo/2204323/

Az eredményhirdetés után falatozhattunk a vámpír-irodalom által ihletett, mindenféle fura elnevezésű, ám annál finomabb ételekből, és persze nem maradhatott ki a meggylé sem a kínálatból, hiszen ez az ital hasonlít ránézésre legjobban a friss vérhez. :-) Író-olvasó találkozó és karaoke-party zárta a rendezvényt.

Gratulálok a két döntős csapatnak és a döntőbe nem jutott, de lelkes és ügyes  csapatoknak is köszönöm a részvételt!

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr692676454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása