DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

DEÁK Olimpia 2011 - Könyv, kotta, filmkocka (Könyvtári feladatok)

2011.03.07. 12:18 | bgabi | Szólj hozzá!

Címkék: deák olimpia

Idén is zajlik a DEÁK Olimpia, és én is készültem nektek könyves feladatsorral. Tavaly könyvtörténeti kérdések voltak, most kicsit lazítunk. Az idei feladatsor olvasós-zenélős-filmnézős. Ha fejből nem mennek a válaszok, természetesen bármilyen segítség (akár internetes is) igénybe vehető! :-)

A megfejtéseket akár nyomtatva, kézzel írva, könyvtárba behozva vagy e-mailen az alábbi címre elküldve: dfgbibl@citromail.hu elfogadom.

A leadási határidő: 2011. március 22. kedd.

Jó keresgélést!:-) És ha van kedved nézd meg, hallgasd meg vagy olvasd el a megfejtésekhez tartozó filmeket, zenéket, könyveket!

Könyv, kotta, filmkocka

10 kérdés, kicsit több válasz! Ha ügyes vagy, könyvutalványt nyerhetsz!

Íme a kérdések:
1. Ki a szerzõje annak a könyvnek, melybõl a Pop, csajok, satöbbi címû film készült?

2. Fenti író melyik könyvében írja össze, és vesézi ki kedvenc dalait?

3. Hogy hívják és milyen mûfajban zenélt és szerzett zenét az az író, akinek egyik legismertebb regényének fõszereplõ párosa: Colin és Chloé?

4. “Born slippy” - egy kultfilm meghatározó dala. Melyik filmben szerepelt a zene és ki az írója a könyvnek?

5. Mi az? 1927-ben írta Hermann Hesse, 1946-ban kapott érte Nobel díjat, 1967-ben alakult. Vagyis: mi az együttes neve?

6. Ki az a Patrick Bateman? Ki írta azt a könyvet, melyben így hívják a fõszereplõt és ki játsza õt a filmben?

7. Melyik városban alapították azt a posztpunk együttest, melynek frontemberérõl Control címmel készült film?

8. Kinek a szövegébõl készült a Magyarországon Az óceánjáró zongorista legendája címmel futó film? Mi a mûfaja az eredeti mûnek?

9. Ki az a zenész/énekes/dalszerzõ, akinek Bunny Munro halála címmel jelent meg magyarul kötete? Ki az a rendezõ, akinek kultfilmjében élõ klubkoncert-jelenetekkel szerepel a fenti zenész és együttese?

10. Ki írta a “Kész az egész” címû magyar dal szövegét-zenéjét? Mi köze van a dal szerzõjének Tarr Bélához? És ki az a kortárs írónk, akinek könyvei és forgatókönyvei alapján több filmet is készített a híres magyar rendezõ?

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr12718010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása