DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Tisóczki Péter sikere a Közösköltemény játékban

2011.03.28. 08:57 | bgabi | Szólj hozzá!

Szép eredményt ért el Tisóczki Péter, a suli 10. f. osztályos tanulója a Családi Olvasás Éve programsorozat részeként meghirdetett, Közös költemény névre keresztelt internetes játékon. A Péter által beküldött 3 saját költemény megjelent könyv alakban is, a  záróeseményre készült kis verseskötetben.
Az Országos Széchényi Könyvtár február 9-én indította el versjátékát, amelynek keretében arra kérték az érdeklődőket, hogy küldjenek be fejenként tíz általuk kiválasztott, számukra kedves vagy érdekes szót. Ezek aztán megjelentek a Kozoskoltemeny.hu oldalon, Lackfi János költő pedig azt a feladatot kapta, hogy tíz véletlenszerűen kiválasztott szóból írjon verset. Lelkesedésének köszönhetően végül négy különböző stílusú mű készült. De a honlapon található szavakból az olvasóknak is lehetőségük volt saját költeményeket alkotni, amelyek szintén felkerültek az oldalra.
A Közös költemény eredményei számokban: alig több mint két hét alatt 1167 szó gyűlt össze, 29 verset küldtek az olvasók. A beküldött versekből megszületett a Közös költemény verseskötet, amelyet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban (FSZEK) mutattak be. A legjobbak oklevelet kaptak, (így a "mi" diákunk is:-), alkotásaik közül pedig Lackfi János szavalt el néhányat.

Péter versei itt elérhetők:

www.kozoskoltemeny.hu/vers/dichter/remeny-vaggyal-olykor-hiabavalo

kozoskoltemeny.hu/vers/dichter/boldogsag-vagy-szenvedely

www.kozoskoltemeny.hu/vers/dichter/legy-az-elet-mert-az-elet-te-vagy

Szívből gratulálok!

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr432777704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása