DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Így zajlott a III. Olvasás Éje

2011.11.21. 18:53 | bgabi | Szólj hozzá!

A pénteki Olvasás Éjén ismét összegyűlt egy lelkes csapat a könyvtárban, ez a csapat pedig arra tette fel aznap este minden erejét, hogy olvasson egészen hajnalig, vagy akár reggelig. A kiolvasandó kötetek mezőnye szokás szerint igen erős volt, az alábbi könyvek versengtek a felolvasás lehetőségéért:

Edgar Allan Poe: Elbeszélések

Romain Gary: Lady L.

Erlend Loe: Doppler

Gabriel Gárcia Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság története

Hermann Hesse: Demian

A fenti felsorolás egyben a szavazás eredményének sorrendje is, bár az első két helyen nagy volt a csata, Edgar Allan Poe 1 szavazattal mégis megelőzte Lady L. történetét, így ez az éjszaka a rémtörténetekről és bűnügyi krónikákról szólt. A kellemesen hátborzongató háttérzene csak segítette a történetek nagyobb átélését.:-)

A kincskereső játék után, éjfél körül mindenki belekóstolhatott a bookart fortélyaiba: kiselejtezett könyveket hajtogattunk nagy-nagy lelkesedéssel és nagyon egyedi eredményekkel.

Pici alvás is jutott nekünk, hiszen fél három tájékán már mindenki elálmosodott (kivéve azokat a lelkes Poe-rajongókat, akik még pirkadatig olvasták a horrorisztikus történeteket...). 

Aki szeretné megtudni, hogy milyen szombaton reggel 6 órakor az iskola könyvtárában ébredni, az ne hagyja ki a következő Olvasás Éjét! Köszönöm a kollégáknak és a lelkes diákoknak a részvételt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr503401695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása