DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Beszámoló az első Olvasás Éjéről

2009.11.09. 12:10 | bgabi | 2 komment

Rövid szösszenetet írok csak a rendezvényről, remélem a résztvevő diákok majd kommentelnek és leírják esti élményeiket ők is.

Ezen az esős, hideg éjszakán a szivacsokkal telezsúfolt, otthonossá varázsolt könyvtár jóleső melegében, a következő regényeket ajánlották a tanárok:

 

Szerb Antal: A Pendragon legenda (Palotás Csilla)

Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét (Nagyné Bús Gabriella)

Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd (Kovácsné Hegedűs Erzsébet)

Raymond Chandler: Hosszú álom (Novotny Katalin)

 

A szavazás az elsőként bemutatott kisregényt: Szerb Antal A Pendragon legenda című művét (a könyv ismertetője az alábbi linken érhető el: cgi.t-online.hu/ilegeza/sendpage.cgi ) hozta ki győztesként, nem sokkal megelőzve Chandler Hosszú álmát.

És elkezdődött a felolvasás a kényelmes, süppedős fotelben… Olvasott minden tanár, köztük Engi Katalin tanárnő is... Aztán ettünk-ittunk, és folytattuk… A diákok is olvastak… Volt, aki hamar kidőlt, volt olyan is, aki tovább bírta… Reggel 6 körül értünk a regény végére! Különleges élmény volt, szerintem. :-)

Jövőre ugyanitt találkozunk, picit kevesebb oldalszámú, magyarul: rövidebb kötetekkel várunk majd benneteket! :-)

Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek!

 

Képek a rendezvényről elérhetők az alábbi linken: indafoto.hu/dfgbibl/olvasas_eje

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr201511231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.k. 2009.11.13. 20:30:13

Mint résztvevő, úgy írom kis kommentemet. Először is, köszönet az iskolának (annak a tanárnak aki ezt kitalálta), hogy egy ilyen programon részt vehettünk. Én személy szerint nem sok iskoláról tudok, ahol a diákok éjjel, matracokon fetrengve hallgathatnak 1-1 értékes művet.
A könyvtár arra az estére, egy egészen más formát öltött. Hálózsákok és takarók egymás hegyén hátán, rajtuk a félig alvó diákok (vagy épp sminkelő, kártyavárépítő...), a levegőben kámforos illat terjeng, az aulában pedig a nagy kondér tea melegszik. A zsíroskenyérről, és Palotás Csilla lencsepástétomáról már ne is beszéljünk... Plussz nem sűrűn rohangálok a suliban éjszaka, 1 szál zokniban. Igen igen, sokat biztos azt gondolják, inkább bulizni mennek péntek éjjel, mint hogy egy könyvet hallgassanak a suliban, ahol egyébként is 5napot töltünk a 7ből. De higyjétek el, megvan a maga kis varázsa!

A könyv jó választás volt, bár én Vonnegut-ra szavaztam. Izgalmas, ajánlom mindenkinek. Bár reggel 6 körül igencsak csukódott volna le a szemem, de büszkén elmondhatom, végighallgattam az egészet!

Remélem jövőre is összegyűlünk a könyvtárban legalább ennyien, és többen fent is fognak maradni... :)

bgabi 2009.11.15. 18:03:47

@m.k.: Kedves m.k.! A szervezők nevében is köszönöm a kis beszámolót! Büszke is lehetsz, én bevallom: 4 körül szundítottam egy negyedórácskát, igaz én kis előnnyel indultam, mert már olvastam a könyvet.:-) Várunk szeretettel jövőre is!
süti beállítások módosítása