DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Zongorából komponált könyvek a Kass Galériában

2010.02.11. 17:19 | bgabi | Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás programajánló 2010febr

Egyedülálló könyvszobrokat állítanak ki a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti kiállítóhelyén, a Kass Galériában. Barabás Márton régi, kiselejtezett tárgyakból készíti műalkotásait. A tárlatot január 29-én, Kass János grafikusművész nyitotta meg

Barabás Márton, a Magyar Képzőművészeti Főiskola egykori hallgatója festményeket, szobrokat, installációkat és könyv-objekteket készít. A család bővelkedett tehetséges képzőművészekben - nagyapja tájképfestő volt, s bár Márton nem közvetlen leszármazottja Barabás Miklósnak a világhírű festőművésznek, hozzá is rokoni szálak fűzik.
Barabás könyvszobrait főként tönkrement zongorák belső alkatrészeiből, kalapácsaiból készíti. E tárgyakat építi be a kiselejtezett kiadványokba, például 15 éve kidobott pénzügyi közlönyökbe, jogi értesítőkbe. Sajátos hangulatú alkotásaiban a táncoktól kezdve az együttlét, a hiány és vendégség jelenik meg.

A kiállítás április 18-ig tekinthető meg a Kass Galériában.

 

Rajzgép - a rajz előtti állapot rögzíthetősége
1981
22x20x20cm
Zongora

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr671749880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása