DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Programajánló május 4-től 9-ig

2010.05.04. 12:46 | bgabi | Szólj hozzá!

Címkék: programajánló 2010majus

2010. május 5. szerda:

Klímaturné a TIK-ben

JATIK 10-16 óráig

Május 5-én, szerdán egy teljes napra Szegedre, a TIK elé gurul a WWF Klímaturnéja.

Aki ellátogat a TIK-be a WWF klímasátrához, sok más érdekesség mellett megtudhatja, hogyan lehet otthona energiatakarékos, tanácsokat kérhet lakása, háza fűtésének korszerűsítéséről, megismerheti a napkollektor működését, információkat szerezhet az éghajlatváltozás hatásairól. A játékos kedvűek kvízt tölthetnek ki, értékes nyereményekért.

Macskaköröm formáció

Fekete Ház 18 óra

Az újszegedi Rendezvényház Márai Sándor estje a Füveskönyv alapján. Bevezetőt mond: Dr. Bogoly József Ágoston irodalomtörténész.

Improv Est #15

Grand Café 21 óra

Zenei est a Grand Caféban. Fellépnek: Matthew Mitchell & Resch Béla Duo (NZ-H); Julien Baillod´s Bio (CH); Kiss Gábor & Juhász László Duo (H).

21.00 Matthew Mitchell & Resch Béla Duo (NZ-H)
21.30 Julien Baillod's Bio (CH)
22.00 Kiss Gábor & Juhász László Duo (H)

Az estre a belépés ingyenes!

2010. május 6. csütörtök:

Éjszakai toronynyitás a Dómban

Fogadalmi Templom május 6-7-8.

Ha már láttad Szeged panorámáját nappali fényben, bizonyára kíváncsi vagy rá esti kivilágításban is, erre május 6-án, 7-én és 8-án nyílik lehetőség. A meghirdetett napokon 20.00-tól 23.00-ig félóránként a templomon keresztül indulnak csoportok a Dóm város felőli oldalbejáratától. A bátor „éjszakai baglyokat” a 300 lépcsőfok megtétele után ajándék képeslap és egy kis frissítő meglepetés várja odafent. Jegyek elővételben a Belváros R. K. Plébánián (Dóm tér 15.) illetve a helyszínen 1000Ft/fő ellenében válthatók.

Szörprájzparti

Régi Zsinagóga 19 óra 30 perc

A HOPPart Társulat Kárpáti Péter: Szörprájzparti című darabját adja elő.

Red Bull on the Tour
Folkfree , Hősök , Superbutt , PASO koncert

Jate Klub 20 óra

2010. május 8. szombat:

Gázszív

Régi Zsinagóga május 8-9. 19 óra 30 perc

Semmiágán ideiglenes szabadcsapat: Tristan Tzara: Gázszív.

Új formáció mutatkozik be a Régi Zsinagógában, melyről így vall a csoport vezetője, Geltz Péter:
„Azok az emberek, akik az előadásban közreműködnek, a kölcsönös szimpátia és odafigyelés kapcsán szerveződtek szabadcsapattá. Meghívtuk egymást egy „vacsorára”, melyet nemsokára a Gázszív előadással fogunk együtt elkölteni. A művészek különböző „kocsmákból” érkeztek, a következők szerint:
Czene Zoltán – a Szegedi Egyetemi Színház rendezője, színész, dramaturg; Márkus Melinda és Csorba Kata – a Szegedi Nemzeti Színház színművészei; Szalkai Dénes és Rózsa Teodóra – a Kövér Béla Bábszínház bábművészei; Hajdú Péter – színész; Petró Annamária - az előadás munkatársa, színész (kisdada) és Geltz Péter - az előadás dadája.

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr231973679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása