DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Aktuális kiállítások Szegeden

2011.03.16. 08:06 | bgabi | 1 komment

Címkék: kiállítás programajánló 2011marc

A világ legjobb asztrotájképei Szegeden

Fekete Ház, március 31-ig

A világ éjszakai arcát bemutató, "The World At Night" nevű világméretű projekt keretében zajló asztrotájkép-vándorkiállítás Szegedre érkezik.

„A Csillagászat Nemzetközi Éve (2009) alkalmából létrejött tárlat Párizsból indult, és azóta mintegy harminc országba jutott el. A kollekció hazánkban nagy sikerrel debütált a Magyar Nemzeti Múzeumban, és azóta folytatja országjáró körútját. Az asztrotájképeket felvonultató kiállítás csillagászati és földrajzi szemléletű fotózási stílust egyesít, azaz nappalról ismerős tájakat, városokat, nevezetességeket mutat be csillagos égi háttérrel, égitestekkel együtt.

Kétezer év – Szép könyvek

Fekete Ház, március 31-ig

Közel negyven könyvritkaságból álló rendkívüli kollekció látható a szegedi Fekete házban.

A legrégebbi műtárgy időszámításunk előtt kétszáz évvel készült, a kiállítás legújabb könyvét 1973-ban adták ki és abban az esztendőben az a mű kapta „az év legszebb könyve” címet. A patinás darabokat felvonultató kiállítás több mint kétezer év könyvészeti történetébe enged bepillantást.

Márffy Ödön kamaratárlat

Kass Galéria, Vár u. 7. május 8-ig

Eddig a nyilvánosság számára ismeretlen, tárlaton még nem látott Márffy-litográfiákat csodálhat meg a nagyközönség a szegedi Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti kiállítóhelyén, a Kass Galériában.

A közgyűjtemény saját tulajdonában lévő grafikák mellett kiállítják Márffy Ödön 1930-ban festett Cirkusz című ismert képét is

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr122743392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fake Plastic Girl · http://esque.blog.hu/ 2011.03.18. 13:50:59

Pont most írtam Mario Rubióról, aki az éjszakai fotózásnak él. Különleges képeit nálam is megnézhetitek.
süti beállítások módosítása