DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Reggelig olvastunk:-)

2011.04.19. 09:40 | bgabi | Szólj hozzá!

Pénteken Olvasás Éjét tartottunk a könyvtárban. Est 8 órára ismét összegyűlt egy osztálynyi diák, akik lelkesen pakolgatták hálózsákjaikat és túlélőcsomagjukat a tornacsarnokból felhozott szivacsokra. Az első bögre köszöntő tea után a tanárok kampányoltak a nekik kedves kötetek mellett, a diákok pedig titkos szavazással választottak egyet. Izgalmasan alakult a szavazás, végül egy szavazat döntött Oscar Wilde és Dorian Gray arcképe mellett. (ízelítő itt: cgi.t-online.hu/ilegeza/sendpage.cgi )

És elkezdődött az olvasás. Olvastunk és olvastunk... Aztán az aulában ettünk-ittunk, aztán megint olvastunk, tanárok, diákok felváltva, fejezetenként. Aztán kutakodtunk a könyvtárban zseblámpával, aki ügyes volt, találhatott pici ajándékot magának. Aztán ismét olvastunk, és persze volt, aki elszundított. A kisregény nem is volt olyan kicsi, egészen fél hatig kitartott az olvasása, 3 óra után már nemcsak a diákok aludtak:-)

Felejthetetlen élmény volt! A képeket itt megnézheted: indafoto.hu/dfgbibl/alap_album/page/1

Ezeket a köteteket hoztuk Dorian Gray történetén kívül az éjszakára:

Ljudmila Ulickaja: Életművésznők www.ulickaja.hu/ulickaja-eletmuvesznok.html

Boris Vian: Tajtékos napok terebess.hu/keletkultinfo/vian.html

Kosztolányi Dezső: Esti Kornél cgi.t-online.hu/ilegeza/sendpage.cgi

Rejtő Jenő: Elveszett cirkáló cgi.t-online.hu/ilegeza/sendpage.cgi

Olvasd el őket Te is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr32838958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása