DFG Könyvtára

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 7:15 - 14:30 Elérhetőség: dfgbibl@citromail.hu Szeged, József A. sgt. 118-120. Telefon: 62/620-180 24. mellék Facebook-on jelölj be!

Irodalmi pályázat - országos

2010.08.02. 09:41 | bgabi | Szólj hozzá!

A Sikoly irodalmi és művészeti folyóirat pályázatot hirdet olyan vers, novella, illetve lírai hangvételű esszé írására, amelyben felelevenednek a térségünk falvaira és tanyavilágára jellemző motívumok: múltbeli és jelenlegi események, a falusi munkálatok, a falusi környezet, a népi hagyományok és szokások, ízes adomák, a jellegzetes, babonás hitvilág, a falusi ember észjárása és a természethez való viszonyulása, egyszóval kifejezésre jut a falusi miliő. A vers esetében nincsenek terjedelmi megkötések, míg a prózaművek lehetőleg ne haladják meg a 10.000 leütést (szóközökkel együtt).

Beküldési határidő: 2010. szeptember 30.

A pályamunkákat a s.zultan@citromail.hu, a szultan@ptt.rs vagy az ibunf@yunord.net e-mail címekre várják.

A Sikoly szerkesztősége által legjobbaknak ítélt pályamunkák a Sikoly decemberben megjelenő, 25. számában fognak megjelenni. A legsikeresebb alkotások szerzőinek gazdag könyvcsomagot készítenek a muzslai Sziveri János Művészeti Színpad és a zentai zEtna kiadványaiból.

Forrás: www.ujkonyvpiac.hu/hirek.asp

A bejegyzés trackback címe:

https://dfgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr502192639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása